Penyeri Di Sini (:

something about me

My photo
Jgn tangisi kepedihan hari ini kerana ia tidak akan kembali tetapi mimpikan hari esok kerana matahari yg bersinar terang mungkin membawa cahaya terang yg bakal menyuluh hidupmu yg mendatang.....

Sunday, 15 July 2012

Ohh Kawan




Kawan , kenapa sekarang kau dah tak tegur aku lagi ?
Kawan , kau dah lupa ke janji kau ?
Kawan , kenapa kau cari aku time kau susah je ?
Kawan , kat mana kau letak aku bila kau senang ?
Kawan , kau dah lupa ke kata-kata kau , yg kita 
BEST FRIEND FOREVER ?

ohh . okey . aku lupa lahh . kau dah baik balik dgn kawan2 kau kann.
kau lalu depan aku pun , kau anggap aku tak wujud .
okey , aku fikir positif . KAU TAK PERASAN AKU .
tp logik ke ? budak yg jalan sebelah aku , siap tegur kau lagi 
and kau pun ada toleh . takkan lahh kau tak perasan aku kann .

Kawan , dulu time kau gaduh dgn pakwe kau ,
kau cari aku . kau suruh aku call kau .
kau mintak nasihat aku .
kau suruh aku ckp mcm2 kat pakwe kau .
tapi bila kau dah baik dgn dye , sikit pun kau tak ckp .
aku tahu korang dah okey pun dari mulut org lain .
kenapa mesti mcm tuhh ? 
aku terasa sgt2 . tapi aku buang apa yg aku rasa tuhh .
kau tahu sebab apa ?
sebab kau KAWAN aku . 
aku selalu fikir positif pasal kau .
setiap kali org mengata kau , aku selalu back up kau .
sampai kan ada org ckp aku SALAH PILIH KAWAN .
org cerita buruk2 pasal kau , aku anggap semua tuhh cuma lagu je .
kau tahu sebab apa ?
sebab kau KAWAN aku .
saat org lain pulau kan kau , kau dtg cari aku .
kau luah kan semua kat aku .
kau menangis depan mata aku .
kau melaung depan mata aku .
kau bersedih depan mata aku .
tapi aku sabar layan kau .
kau tahu sebab apa ?
sebab kau KAWAN aku .


rasa mcm tak patut bila kau sedih aku tak ada dengan kau .
rasa mcm tak patut bila org lain pulau kan kau , aku tak ada dgn kau .
rasa mcm tak patut bila org buruk kan kau aku tak ada utk back up kau .
rasa mcm tak patut bila kau menangis aku tak ada utk lap airmata kau .
rasa mcm tak patut bila kau fikir kau sorang2 dlm dunia ney aku tak ada di sisi kau .

tapi , kenapa ney yg kau balas kat aku ?
salah ke kalau kau ckp yg kau dgn kawan2 kau tuh dah baik2 ?
susah sgt ke nk ckp " Aku dah baik dgn dyorang "
Walau pun kau happy , kau dah baik dgn dyorang ,
tak boleh ke kau kongsi SIKIT je rasa tuhh dgn aku ?
sampai hari ney aku tunggu kau tegur aku .
tapi tak ada pun . kau cari aku bila kau perlu kan sesuatu .
kenapa mesti mcm tuhh ?

kat mana aku bila kau senang ?
kat mana aku bila kau gembira ?
kat mana aku bila kau ketawa ?

# Dlm persahabatan , jgn anggap mcm PAYUNG ,
kita cari dye bila HUJAN LEBAT  .
Tapi bila PANAS TERIK ,
kita BUANG dye JAUH_JAUH .


No comments:

Post a Comment